Piroska
-1 °C
5 °C

Nakamura Sunszuke többet nem lesz válogatott

2010.07.01. 16:16

Nem szerepel többet a japán labdarúgó-válogatottban Nakamura Sunszuke, miután a gárda a dél-afrikai világbajnokság keddi nyolcaddöntőjében vereséget szenvedett Paraguaytól, s búcsúzni kényszerült. A 32 éves középpályás annak ellenére nem húzza magára többet a címeres mezt, hogy csupán két mérkőzés hiányzik számára a százszoros válogatottság eléréséhez.

„A következő meccsem a nemzeti tizenegyben? Nem lesz olyan - nyilatkozta Nakamura a Nikkan Sports napilap csütörtöki számában. - Szerettem volna nyomot hagyni a dél-afrikai tornán, de nem sikerült. Fura. Mintha a foci istenei tennének próbára.”

A vb nagy részét a kispadról végignéző játékos a Koreai Köztársasággal közösen megrendezett, 2002-es viadalon kimaradt a csapatból, 2006-ban pedig a csupán egy pontot szerzett gárda tagjaként a csoportkör után távozott Németországból.

„Egyértelmű, hogy nem vagyok szerencsés a világbajnokságokon - tette hozzá a korábban a skót Celticet és a spanyol Espanyolt is erősítő, jelenleg pedig hazájában szereplő futballista. - Lehet, hogy ez a sorsom.”