Elemér
0 °C
10 °C

Olsen a kritikusokra bízza, Okada az egységről beszél

2010.06.25. 10:51

Morten Olsen, a japánoktól elszenvedett 3-1-es vereséggel búcsúzó dán válogatott szövetségi kapitánya rábízza kritikusaira, hogy megítéljék: bukás volt-e csapata szereplése a dél-afrikai vb-n.

"A győzelmet is együtt harcoljuk ki, a vereséget is együtt szenvedjük el - jelentette ki a csütörtök esti meccs után. - Meglehetősen csalódottak vagyunk. Nem kezdtünk rosszul, kontrolláltuk a játékot, volt gólszerzési lehetőségünk, csakhogy ezzel ilyen szinten élni kell. A japánok ezt tették. A góljaik után hatalmas feladat állt előttünk, mégsem zuhantunk össze, mindent megpróbáltunk, aztán 2-1-nél kaptunk egy újabb gólt. Gyakorlatilag állított helyzetből született találatokkal dőlt el a mérkőzés."

Okada Takesi, a nyolcaddöntőbe jutott ázsiaiak szakvezetője úgy véli, hogy csapata még nem érte el a magas nemzetközi színvonalat, de fejlődik. "A csapatjáték alakul, nem akartam ezt a folyamatot megakasztani azzal, hogy védekezünk, ezért támadó felfogású együttest küldtem a pályára - reagált arra felvetésre, hogy döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz, mégis mentek előre a japánok. - Az igaz, hogy az elején akadtak veszélyes helyzetek, apró taktikai módosítások után azonban a dánok fölé kerekedtünk. Két szabadrúgásgóllal előnybe kerültünk, de újabb találatért hajtottunk, hogy megnyugodhassunk. Büszke vagyok a játékosaimra. Bátrak és nyugodtak voltak, tiszteletben tartották az alapvető kéréseket. Erősségünk, hogy a 23 játékos egységet alkot, akárcsak a szakvezetés. Meg akarjuk mutatni, hogy a futball csapatjáték."