Önfeledt ünneplés Spanyolországban a vb-győzelem után

2010.07.12. 07:38

Önfeledten ünnepelték hétfőre virradóra szerte Spanyolországban a nemzeti válogatottnak a dél-afrikai labdarúgó világbajnokságon aratott győzelmét.

Madrid belvárosában, a Pase de Recoletos sugárúton elhelyezett gigantikus kivetítőn mintegy 300 ezren nézték végig a vb-döntőt a negyven fokos melegben. A spanyol válogatott színeiben tündöklő vörös-sárga arcú, vállukon spanyol zászlót viselő szurkolók örömittas ünneplésbe kezdtek, miután a bíró lefújta a döntő csatát, amely a spanyol válogatott győzelmét hozta a hollandok felett, Andrés Iniesta góljának köszönhetően.

Könnyen meglehet, hogy emberemlékezet óta nem volt ekkora népünnepély Madrid utcáin. Ropogtak a petárdák, és színes rakéták világították meg a sötét eget. Akkor hágott tetőfokára a hangulat, amikor Iker Casillas kapus és csapatkapitány a magasba emelte a VB-trófeát. Az emberek özönlöttek az utcákra, a főváros közlekedését gyakorlatilag megbénította emberáradat, forgalmi dugók alakultak ki szerte Madridban.

A tévéközvetítésekből ítélve országszerte kirobbanó volt a hangulat, a spanyol városok főterei zsúfolásig megteltek lelkes drukkerekkel. Rengetegen ünnepeltek - spanyol zászlókat lengetve - Barcelónában is, ahol előző este több mint egymillió katalán tüntetett nagyobb autonómiát követelve Katalóniának. A spanyol fociválogatott várhatóan hétfőn tér vissza Madridban.  • Tippek
  • Biztosítás