Mátyás
1 °C
15 °C

Prandelli július 1-től az olasz futballkapitány

2010.06.25. 15:29

Hivatalosan július 1-én veszi át az olasz labdarúgó-válogatott irányítását Cesare Prandelli, néhány nappal azt követően, hogy az együttes csúfosan leszerepelt, és címvédőként már a csoportküzdelmek után búcsúzott a dél-afrikai világbajnokságon.

Giancarlo Abete, az itáliai szövetség elnöke a gárda pretoriai hadiszállásán tartott pénteki sajtótájékoztatón elmondta: a Fiorentina korábbi vezetőedzőjével négyéves szerződést kötnek, majd július 2-án közösen elkezdik kidolgozni az újrakezdéshez szükséges stratégiát.

„A szlovákok elleni első félidő totális csőd volt, a játékosok kétszer nem tudtak egymáshoz passzolni - mondta Abete, aki egyben azért is vállalta a felelősséget, hogy Marcello Lippit visszahívta a csapat élére. - Sok jó futballistánk van, ugyanakkor nem tudták hozni azt a teljesítményt, amely egy ilyen nagy tornán a sikeres szerepléshez szükséges.”

Marcello Lippi négy évvel ezelőtt világbajnoki címet nyert az olasz csapattal, majd távozott posztjáról, amelyet Roberto Donadoni vett át. Őt a gyenge Európa-bajnoki szereplést követően menesztették, majd ismét Lippi ült a kapitányi székbe, ugyanakkor azt már a vb előtt jelezte, hogy a torna után abbahagyja.