Edina
2 °C
18 °C

Rooneyék szívesen játszanának a németek ellen

2010.06.17. 10:57

Szívesen lépne pályára a világbajnoki nyolcaddöntőben a németek ellen Wayne Rooney, az angol válogatott támadója. "Igen, természetesen. Nagyon jó lenne legyőzni őket" - reagált szerdán arra a felvetésre, hogy tetszene-e neki egy ilyen párosítás.

Az angol küldöttség egyébként nehezen emészti a játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok Franz Beckenbauer minapi kijelentését, mely szerint az angolok Fabio Capello irányításával visszafejlődtek, újra a sötét időket idéző rúgd és fuss taktikát alkalmazzák. "Ez meglep - nyilatkozott a BBC-nek az olasz edző. - Amikor egy másik csapatról mondunk véleményt, azt mindig tisztelettel kell tenni. Könnyű ítéletet mondani a tribünről" - méltatlankodott Capello, hozzátéve, hogy az amerikaiak elleni első mérkőzésen (1-1) sok gólszerzési lehetőségük volt. "Nem a hosszú indításokra épül a játékunk. Sokat passzolunk, és ebből következően számos lehetőségünk akadt. Ezért is nem értem, miről beszélt Beckenbauer."

Az angol és a német válogatott akkor találkozhat a legjobb 16 között, ha az egyik első, a másik pedig második lesz a csoportjában.