Elemér
-1 °C
10 °C

Szerbia: apáról fiúról száll a németek elleni győzelem

2010.06.19. 12:12 Módosítva: 2010.06.19. 12:13

A szombati szerb napilapok kivétel nélkül a címoldalon számolnak be arról, hogy a válogatott a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon 1-0-ra legyőzte Németországot pénteken, és egyöntetű a vélekedés, hogy ezzel megnyílt az út Szerbia számára a továbbjutás felé.

"Ahogy a régi jugoszláv válogatottnak az 1962-es chilei vb-n Nyugat-Németország ellen elért sikere, ez a győzelem is apáról fiúra száll majd, nemzedékeken át fogják emlegetni" - jósolja a Politika.
A Blic címlapján "történelminek" tartja a győzelmet, a Press pedig megjegyzi: nem igaz Gary Lineker mondása, nem mindig a németek nyernek.
"Szerbia akkor tündökölt, amikor arra a legnagyobb szükség volt" - lelkendezik a Vecernje novosti. A lap szerint a szerb válogatott "a saját fegyverükkel verte meg a németeket, azaz kitartással és fegyelmezettséggel".
"Óriási különbség volt a németek elleni játék és az első mérkőzésen, Ghána ellen mutatott teljesítmény között. A németek ellen megmutatta a csapat, hogy képes minőségi játékra, van benne erő és szív" - állapítja meg a Vecernje novosti. A belgrádi lap úgy értékeli, hogy megnyílt a nyolcaddöntőbe vezető út, és a szerb válogatottnak most már a saját kezében van a sorsa.

A győztes gólt Milan Jovanovics lőtte Miroslav Klose kiállítása után.