Trauma és gyász Hollandiában

2010.07.12. 08:14

Traumáról és gyászról számoltak be internetes oldalaikon a holland újságok azután, hogy az ország labdarúgó-válogatottja vasárnap este hosszabbításban 1-0-s vereséget szenvedett a spanyol csapattól a dél-afrikai világbajnokság fináléjában, ezzel harmadszor maradt alul vb-döntőben.

„Harmadik trauma az Oranje számára” - ezt a címet adta beszámolójának a De Telegraaf, melynek szakírója szerint a 2010-es vb holland futballtraumaként vonul be a történelembe. A szerző keserűen állapította meg, hogy "a németektől (1974), majd az argentinoktól (1978) elszenvedett vereség után most a spanyolokkal szemben nem sikerült".

„Iniesta mélységes gyászba borította az Oranjét és Hollandiát” - állította a másik népszerű napilap, az AD internetes kiadása. „Egy vérfagyasztó este végén egyszerűen túlságosan nehéznek bizonyult megkaparintani a világbajnoki címet, a spanyol válogatott túl jó volt, még ha ez csak a hosszabbítás második felében mutatkozott is meg”

„Egy álom véget ért, Hollandia nem lett világbajnok” - foglalta össze a döntőt a NOS állami televízió híroldala, melyen a történtek illusztrációjaként a füvön síró Wesley Sneijder fotója volt látható.  • Hírek
  • Bankszámla