Emőke
-4 °C
9 °C

Új brazil futballválogatottat kell építeni

2010.07.06. 09:34

Teljes átalakítás vár a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében kiesett brazil válogatottra, legalábbis Ricardo Teixeira, a helyi szövetség elnöke szerint.

„Új csapatot kell építenünk, egyszerűen nincs más választásunk. A következő szövetségi kapitány elsőszámú feladata a válogatott megfiatalítása lesz" - mondta hétfőn a sportvezető a brazil SporTV-nek adott interjújában.

„A németeknek kilenc 23 év alatti játékosuk van, Ghánának 11, Spanyolországnak hat, nekünk pedig egyetlenegy - indokolt az elnök. - Olyan válogatottat kell felépítenünk, amely majd a 2014-es, hazai rendezésű vb-n érhet a csúcsra, s az abban szerephez jutó játékosok most 18-20 évesek.”

A korábbi szakvezető, Dunga vasárnap jelentette be lemondását, miután a brazilok 2-1-es vereséget szenvedtek a hollandok ellen a szombati vb-negyeddöntőben. Teixeira szerint nagy erőkkel keresik az utódot, de még senkivel sem tárgyaltak. A döntésnek júliusban meg kell születnie, a brazil válogatott ugyanis augusztus 10-én barátságos mérkőzést játszik New Yorkban, az Egyesült Államok ellen.