Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-3 °C
3 °C

Vb: A szurkolók hisznek a sikeres rendezésben, de a biztonságban nem

2010.06.14. 15:28

A világ futballszurkolóinak közel 59 százaléka biztos benne, hogy sikeres lesz Dél-Afrikában a múlt pénteken indult labdarúgó-világbajnokság, ugyanakkor csupán 46 százalékuk gondolja úgy, hogy az országba érkezők biztonságban lesznek. Ez lett az eredménye annak a felmérésnek, amelyet a Reuters hírügynökség felkérésére az Ipsos közvélemény és piackutató csoport végzett 24 országban, az Egyesült Államoktól Indiáig május 12. és 21. között. A kutatásban szerepelt országok között van Magyarország is, ahol a Szonda Ipsos kérdezett.

A kérdések között szerepelt többek között az is, hogy a magukat valamilyen szinten futballszurkolónak nevezők tudják-e, hol rendezik az idei vb-t. Az eredmények némileg meglepőnek nevezhetőek, ugyanis összességében a válaszadók 66 százaléka tudta csak a helyes megfejtést, Magyarországon viszont csupán a 44 százalékuk. Legtöbben Argentínában feleltek jól (96 százalék), legkevesebben pedig az Egyesült Államokban (31 százalék).

A játékosok és a nézők biztonságára vonatkozó kérdésre a 46 százalékos igen mellett 23 százalék mondott nemet, azaz, hogy veszélyben vannak a résztvevők, nem lesznek biztonságban, Magyarországon ez az arány 45-25 százalék volt.

A felmérésből kiderült az is, hogy a világ lakosságának kétharmada, 66 százaléka tekinthető valamilyen szinten futballszurkolónak, Magyarországon pedig 55 százaléka. Szenvedélyes szurkolónak 11 százalék vallotta magát a teljes felmérésben, míg Magyarországon 5 százalék.  • Vennék
  • Hírek