Vörös jelzést kapott a spanyol válogatott

2010.06.17. 14:52

Csalódottan, de nem reményvesztetten vette tudomásul a spanyol sajtó, hogy a végső győzelemre esélyesek közé sorolt labdarúgó-válogatott első dél-afrikai világbajnoki mérkőzésén nagy meglepetésre egygólos vereséget szenvedett szerdán Svájc alakulatától.

A Marca értékelése szerint "ez még mindig az a Spanyolország", amely képtelen érvényesíteni tudását világbajnokságon. A sportlap úgy véli, hogy a játék képe alapján "igazságtalan" vereséggel Vicente del Bosque legénysége a szakadék szélére került. Ugyanakkor a cikk szerzője azt is hozzáteszi, hogy "a pohár félig még tele van".
Osztja az optimista álláspontot a szintén madridi As is, hangsúlyozva, hogy a további két mérkőzés megnyerésével, Chile és Honduras legyőzésével még tovább lehet jutni.
Az ABC "csalódásról", a Mundo Deportivo "hihetetlen kisiklásról", az El Periodico "vörös jelzésről" ír.
A Marca az elemzésében arra is kitér, hogy a spanyol csapat kimerült a passzolásban, és elfeledkezett a mélységi játékról.
Az El Pais úgy véli: "a spanyol csapat néma maradt a svájci fal előtt".
A lapok ugyanakkor egyetértenek abban, hogy Howard Webb játékvezető több ítéletével a spanyolokat sújtotta, a svájci gólt lesállás előzte meg, és az ellenfél győzelme nem megérdemelt.  • Hírek
  • Bankszámla