Hollandia kétharmada bízik a vb-aranyban

2010.07.10. 09:00
A hollandok 63 százaléka tippeli azt, hogy az ország labdarúgó-válogatottja megnyeri vasárnap a spanyolok elleni döntőt a dél-afrikai világbajnokságon.

A megkérdezettek 31 százaléka ugyanakkor azt mondta, hogy szerinte az Európa-bajnok rivális győz a johannesburgi (20:30 ó) fináléban - a többiek nem foglaltak állást.

Út a döntőbe: Hollandia

A friss felmérés azt is kimutatta, hogy a lakosság körében a torna előrehaladtával és az együttes menetelésével egyre nőtt a vb népszerűsége, ugyanis a korábbi tizenhattal ellentétben most mindössze nyolc százalék nyilatkozott úgy, hogy egyáltalán nem követte az eseményeket.

A holland és a spanyol gárda is története első világbajnoki címének megszerzésére készül a döntőben. Az Oranje korábban két világbajnoki döntőt bukott el: 1974-ben az NSZK-val, míg 1978-ban Argentínával szemben maradt alul. Mindkét holland csapatot jobbnak tartják a mostaninál, de mindkettő 2-1-re veszített, másodszor hoszabbításban. Mindkétszer a házigazda volt a legyőzője.

Út a döntőbe: Spanyolország

Hollandiát esélytelenebbnek tartják a szakemberek, fogadóirodák, mint riválisát. Hollandia hibátlan mérleggel, hat győzelemmel került a döntőbe - selejtezőben sem veszített pontot -, a spanyolok mindjárt az első meccsüket elveszítették Svájccal szemben.  • Tippek
  • Személyi kölcsön