Kassai a vb második legjobb bírója

2010.07.06. 11:38
A bírókat értékelő szaklap szerint a magyar játékvezető elődöntője nem meglepetés, a döntőre és a bronzmeccsre az osztályzatok alapján három esélyes van, nagy kérdés, mely csapatok játsszák.

Kassai Viktor remek formában van, a tatabányai játékvezető még nincs harmincöt éves, három vb-meccse után elődöntőt is kapott. A wolrdreferee.com valamennyi mérkőzése után, négy szempont szerint – kontroll, ítéletek, neutralitás, stílus - értékelte Kassait.

Kassai osztályzatai:

Egyesült Államok-Ghána: kontroll 9, ítéletek 8, neutralitás 9, stílus 9

Uruguay-Mexikó: kontroll 8, ítéletek 8, neutralitás 8, stílus 8

Brazília-KNDK: kontroll 6, ítéletek 5, neutralitás 7, stílus 5

A szakportál szerint a holtversenyben második legjobb teljesítmény az övé, összesítésben 7,8-as a mutatója, az argentin Hector Baldassinak ugyanannyi. Az üzbég Irmatov nyolcassal vezet - Kassainál is fiatalabb majdnem egy évvel -, övé az Uruguay-Hollandia elődöntő.

A 44 éves Baldassinak Dél-Afrika az utolsó lehetősége, hogy vb-döntőt vezessen, ha viszont Uruguay bejut, csökkennek az esélyei. Az angol Howard Webb (40 éves) is a finálé nagy esélyese, 7,7-es átlaggal áll, a brazil Simon (45 éves) és a svájci Busacca ugyanennyit érdemelt ki eddig.

Utóbbinak már semmi esélye, mert hazaküldték az első szűkítésnél.

Belga sztárjátékvezető Kassai cseréje

Kassai formájáról sokat elárul, hogy a belga de Bleeckere a cseréje, vagyis a negyedik játékvezető. A 2009/2010-es Bajnokok Ligája Kassainak a tizenhat között véget ért, míg a belga megkapta az egyik elődöntőt, amelyikben az utolsó percben nem adta meg Krkic szabályos gólját. A visszajátszások alapján egyértelmű volt, úgy fújta be Touré kezezését, hogy takarásban volt, nem is láthatta (Touré-ról pattant a labda Krkic elé).

Kassai a 2008-as Európa-bajnokságon három meccsen volt 4. játékvezető, az olimpiai döntőt megkapta Pekingben, annál a vb-elődöntő nagyobb presztizsű, komolyabb elismerés.  • Hírek
  • Hírek