Klaudia
-3 °C
3 °C

Mindenki imádkozik a ghánai válogatottért

2010.07.01. 19:05 Módosítva: 2010-07-01 19:06:26

Különleges imádságokat tartanak szerte Ghána fővárosában, Accrában, hogy isteni segítséget kérjenek a nemzeti együttesnek, amely pénteken Uruguay ellen lép pályára a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében.

"Hatalmas felelősség van a Fekete Csillagok vállán, mert igazán sorsdöntő mérkőzésen lépnek pályára" - mondta John Kufuor korábbi ghánai elnök, aki válogatottja győzelmére tippel és úgy gondolja, hogy az elődöntőbe jutás hatalmas jelentőséggel bírna az egész fekete kontinens számára.
A múlt szombati nyolcaddöntőben Ghána hosszabbításban az Egyesült Államok csapatát győzte le 2-1-re, amit az országban olyan féktelen ünneplés követett, hogy többen megsérültek, helyi értesülések szerint még haláleset is történt. Ezért a kormány egy közleményt adott ki, amelyben megkéri a lakosságot, hogy visszafogottan ünnepeljék az esetleges győzelmet, mert "mindenkire szükségünk van a későbbi sikereknél".
Amennyiben Ghána pénteken kiharcolja az elődöntőbe jutást Uruguayjal szemben, akkor a vb-k történetének első afrikai együttese lesz a legjobb négy között.