Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Mit akart ezzel a meccsel Svájc?

2010.06.25. 22:51
Kapcsolódók (13)
Az első félidőben egyszer lőtt kapura a nyerni akaró Svájc, a másodikban sem jutott nagy helyzetig. Ha Honduras pontosabban kontrázik, nyerhetett volna. Svájc négy ponttal esett ki. Győzelmi kényszerben játszó csapatot ilyen reménytelenül szenvedni még nem láttunk a világbajnokságon.

Svájc Spanyolország legyőzése után kikapott Chilétől, Honduras ellen tehát egy győzelem igen kedvező helyzetbe hozhatta volna.

A legkomolyabb feladat azonban most várt Ottmar Hitzfeld csapatára, mert a dél-afrikai vb-n most először kellett a kötelező győzelmet elérnie. Nyilvánvaló volt, hogy Svájcnak a támadás nem megy annyira, mint a védekezés, de ennél azért többet kellett volna mutatnia az első félidőben.

Inlernek volt egy távoli, nem túl veszélyes távoli lövése, Derdiyok jól robbant be egy beadásra, de közelről mellé fejelt. A félidő hajrájában Nkufónak volt két kisebb lehetősége, de a góltól így is messze állt.

A második félidőre beállt Hakan Yakin, de a svájci támadásokba sokkal több ötlet nem költözött. Mi több, ha Suazo jobban figyel a fejesénél – 52. perc - előnyhöz juttathatta volna Hondurast.

A 60. perc környékén vállalt kevéssel több kockázatot Svájc, mintha rájöttek volna, hogy a szélen a védelem mögé lehet kerülni. Barnettának és Derdiyoknak is volt így egy-egy lövése, de nagy bravúrra egyiknél sem volt szüksége a hondurasi kapusnak.

Nem úgy, mint Benagliónak, aki egy kontránál, Suazo lövésénél bal kézzel kapott bele a labdába, így ment kevéssel fölé.

Negyedórával a vége előtt Frei nem találta el jól a középre lőtt labdát, benne viszont volt némi élet, mert a kapufán töltötte ki a dühét.

A Lazio jobbhátvédje, Lichsteiner úgy gondolta, ha más nem, akkor ő eldönti a meccset. A lövése fél méterrel ment mellé, a beadása megtalálta Derdiyokot, de hosszan vette át.

Svájc a maga módján nyomott a hajrában: tehát Hondurasnak volt helyzete a kontrából. Két perccel a vége előtt egy gyenge fejes volt Svájc minden esélye.

 
Svájc - Honduras összefoglaló

A végén megkönnyebbülhettünk: mindkét csapat kiesett. Svájc bravúrgyőzelme után alulmúlta magát, Honduras nulla góllal, de nem nulla ponttal esett ki.