Franciska, Fanni
-5 °C
7 °C

Rehhagel: A kör bezárult, mennem kell

2010.06.24. 14:27
Otto Rehhagel Európa-bajnokságot nyert a görögökkel, kiharcolta a világbajnoki részvételt. Dél-Afrikában egy meccset nyert csapata, de akkor sem játszott jól, mindkét vereségénél - Argentína, Dél-Korea - nem sok esélye volt a gólszerzésre.

Otto Rehhagel rekordot döntött a világbajnokságon, ilyen idősen - augusztusban lesz 71 éves -, még senki sem ült kispadon.

A görögök megszerezték történetük első vb-gólját és vb-győzelmét, de a továbbjutásra igazán komoly esélyük nem volt. Az utolsó csoportmeccsen, argentinok ellen nem volt jó nekik a gól nélküli döntetlen, mégsem támadtak.

„Csodálatos kilenc év volt, de mint minden szépnek, ennek is vége kellett egyszer lenni. A kör bezárult, mennem kell. Örülök annak, amit elértem az országgal” – jelentette ki a Kickernek a német edző.

Rehhagel munkájáról két beszédes adatot közöl a Bild: úgy nyerte meg a 2004-es Európa-bajnokságot, hogy a fogadóirodák százszoros pénzt fizettek annak, aki megtette az elején győzelmüket. A világranglistán a 65. helyről a tizenharmadikra hozta fel a válogatottat.

Az országban csak Rehaklésznek becézett szakvezető utódja egyelőre nem ismert, de a görögök ígérik, a napokban megnevezik.