Leonóra, Inez
-3 °C
6 °C

Rooney visszaszólt az őt fütyülőknek

2010.06.19. 10:21 Módosítva: 2010.06.19. 10:36
Az amerikaiak elleni döntetlenje teljesen más volt az angol válogatottnak, mint amit Algéria ellen játszott. Egyetlen korszerű és gyors támadást sem tudott vezetni, mintha meglepte volna őket, hogy az ellenfél keményen és szívósan védekezik. Kaptak is a szurkolóktól, a sajtótól.

A végső győzelemre is esélyes angol labdarúgó-válogatott két meccs után is nyeretlen, Algériát sem tudta legyőzni, mert semmi elképzelés nem volt játékában. A végén már az akaratot, vagy a hitet sem lehetett látni. Az önbizalom talán már a hatvanadik perc tájékán elszállt, így nem is lehetett más a vége, mint a vergődés.

Fabio Capello csapatának sorsa így is saját kezében van, csak a szlovénok ellen győzelmi kényszerben játszanak, ami nem fogja segíteni a felszabadultságot. Jamie Carragher nem lesz a pályán sárga lapjai miatt, King sérült, Terry mellett vélhetően a fiatal Upson kap lehetőséget.

„Jó teljesítményt vártam, nem azt kaptam. Teljesen máshogy alakult a meccs, mint ahogy elképzeltem, és fogalmam sincs, miért - kesergett az olasz kapitány, aki pénteken ünnepelte 64. születésnapját.

„Edzésen a fiúk nem követnek el ilyen hibákat. Az algériaiak csak egy csatárral játszottak, mégis veszélyesen támadtak. Közben mi a legegyszerűbb passzokat is elrontottuk, a kapu előtt pedig lövés helyett egymást kerestük a labdával” – jelentette ki.

Az angol szurkolók sem tudták elviselni, hogy a lendület mellett a tűz is hiányzott az angol csapatból, ezért kifütyülték a játékosokat.

„A pénzeteket akarjuk” – ordibálták, arra is célozva, hogy az első félidőben mindössze három lövés találta el a kaput. „Oroszlánok? Ezek kismacskák” – üvöltötte egy másik szurkoló.Volt, aki egészen az öltözőig jutott, egyelőre nem tudni, hogyan. Ott Beckhammel veszekedett.

„Meghökkentő ez az arrogancia” – jegyezték meg mások a lapok tudósításai szerint.

„Mondhatom, szép látvány, amikor még a saját szurkolóid is fütyülnek. Így aztán igazán segíthetnek rajtunk” – üzent a kamera felé fordulva Rooney, akire még Capello sem ismert rá, a formája aggasztó a folytatásra nézve is.

Anglia - Algéria összefoglaló

A manchesteri csatár ezzel nyilván nem lopta be magát a szurkolók szívébe, pláne, mert Jermain Defoe abszolút egyetértett velük, hiszen nem azt kapták, amit megérdemeltek volna.

Rooney ráadásként tett egy szerencsétlen nyilatkozatot a meccs előtt, miszerint a legutóbbi nyolc meccséből hetet elveszítő Algériát az angol B is legyőzi, nemhogy ők. A nagyképűségnek meglett az ára, a Guardian meg is írta, szégyen, amit láttak, kivált azok után, milyen nagyra tartják magukat néhányan.

A csatár többször visszalépett labdáért, de beletörődötten legtöbbször még hátrább passzolt, ahelyett, hogy a kapu felé fordult volna, nyilván ezt elégelték meg a nem keveset utazó drukkerek.

Az angol szakértők kiemelték, az egész csapattal nincs valami rendben, legalábbis erre utalt testbeszédük. Kockázatot senki sem mert vállalni, inkább a másiktól várta, hogy tegyen valamit.

Az ezúttal sokat vállaló csapatkapitány, Steven Gerrard már előre tekintett. „Sokáig itt szeretnénk maradni, ezért feltétlen fejlődnünk kell. Nem voltunk elég gyorsak, lassan passzoltunk, nem becsültük meg a labdákat. Nem tudom, mi volt ennek az oka. Lesz rajtunk nyomás, de azt kell tudni viselnünk.”

Szlovéniának négy pontja van, Angliának kettő, egy döntetlennel a szlovénok biztosan továbbmennek.