Zoltán
-4 °C
9 °C

Szeretnek nyomás alatt játszani a szerbek

2010.06.13. 12:32
Szerbia a franciákat megelőzve jutott ki a világbajnokságra, kreatívabb futballt is várhatunk tőlük, mint az unalmas franciáktól. Agresszívak lesznek, de Ghána is, kemény meccs várható a D-csoport nyitányán.

Szerbia még sohasem találkozott Ghánával, és nyilván nyitóellenfélnek mindketten sokkal kellemesebbet képzeltek el egymásnál. A ghánai Appiah el is mondta, nagyon tart a szerbektől, mert technikailag képzettek a játékosok, és még agresszívek is.

A Szerbia-Ghána döntetlenre bárki mérget vehet

Radomir Antics csapata Kamerun ellen megfelelő belgrádi főpróbát tartott, 4-3-ra nyert, és ezzel feledtette is, hogy semleges pályán kikapott Új-Zélandtól, és 0-0-t játszott a lengyelekkel.

Ghána a letteket megverte, előtte azonban a hollandoktól 4-1-re maradt alul.

A szerbeknek jelenthet valamelyest hátrányt, hogy a ghánai kispadon szintén szerb kapitány ül, és Milovan Rajevac alighanem jobban ismeri a csapatot, mint a másik kettőt.

Antics, aki a Barcelona és a Real Madrid edzője is volt, az Atletico Madriddal pedig bajnokságot nyert, kellő tisztelettel, mégis önbizalommal nyilatkozott.

„Ghána döntős volt az idei Afrika Kupán, megnyerte a húsz év alattiak világbajnokságát, több játékos is helyet kapott a vb-keretben abból a csapatból. Fokozzam tovább, mennyire erős csapat? A játékosaim azonban tudják, mi a dolguk, tudnak nyomás alatt játszani. Megkockáztatom, szeretnek is. Amióta kapitány vagyok, a játékosaim minden évben nyertek tíz kupát klubjaikban. Ők is, én magam is bajnoktípusúak vagyunk. Hiszek bennük” – mondta.

A csapat irányítója, Dejan Sztankovics és a ghánai Muntari egy csapatban játszik – a BL-győztes Interben -, és nyilván beszélgettek a meccsről. „A négy közé akarnak jutni a vb-n, de mi szeretnénk letörni a lelkesedésüket. A saját esélyeinket azért ennél reálisabban látjuk.”

Ghána négy éve továbbjutott, de a bemutatkozó meccsen a későbbi győztes olaszok legyőzték. A tizenhat között Brazília ejtette ki őket.

Szerbia tragikusan szerepelt legutóbb, hatot kapott Argentínától, és totálisan szétesve nulla ponttal búcsúzott. A mostani csapatban azonban világklasszis védők vannak, és Antics a Reallal összehozott Kolarovot nem is nevezte a kezdőbe. Ivanovics és Vidics a pontrúgásoknál is veszélyes lehet. A selejtezőkben hét gólt szerzett szögletből Szerbia.

Szerbia egyébként is veszélyes ezeknél a helyzeteknél, hiszen Zsigics mellett Marko Pantelics is jól fejel. Mivel egyiken sem túl gyorsak, az ilyen helyzetekből élhetnek.

Appiah feltehetően jól fogja megszűrni a támadásokat, Gyan és Amoah eredményességén, erején viszont nagyon sok múlik. Előbbi a Rennes, utóbbi a Breda csatára.