Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
2 °C
8 °C

Vádemelés lesz a Debrecen BL-meccséből

2011.01.27. 18:00
A bochumi főügyész nem adott felvilágosítást, hogy kik a gyanúsítottak, melyik csapatból vettek részt a csalásban.

A bochumi ügyészség vádemelési javaslattal él a bíróság felé, miután erős a gyanú, hogy fogadási csalás történt a 2009. október 20-án rendezett Debrecen-Fiorentina Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen, írja a Népszava.  

"A nyomozás, a bizonyítékok értékelése a végéhez közeledik, a rendelkezésünkre álló adatok alapján abból indulunk ki, hogy vádemelési javaslattal fogunk élni" - mondta Bernd Bieniossek.

A bochumi főügyész nem adott további felvilágosítást, hogy kik a gyanúsítottak, melyik csapatból vettek részt a csalásban. "A nyomozást veszélyeztetné, ha többet mondanék. Annyit elárulhatok, hogy belátható időn belül lezárjuk a vizsgálatot, és utána természetesen tájékoztatjuk a közvéleményt. Erre már nem kell sokat várni."

Az európai szövetség (UEFA) tavaly két debreceni futballistát tiltott el, mert nem jelentették, hogy megpróbálták megvesztegetni őket. Vukasin Polekszics kétéves, Mészáros Norbert 18 hónapos eltiltást kapott.

A német SID hírügynökség a múlt héten Volker Talarowski, a bochumi bíróság szóvivőjének tájékoztatására hivatkozva azt írta, hogy Polekszics 100 ezer eurót kapott a Fiorentina elleni találkozó végeredményének manipulálásáért.

"Minket a mai napig senki sem tájékoztatott - mondta Róka Géza, a debreceniek klubigazgatója. - Polekszics és Mészáros is minden nap a csapattal edz, és várja, hogy februárban Lausanne-ban a Sportdöntőbíróság foglalkozzon az üggyel. Mindketten ártatlannak vallják magukat, és amíg be nem bizonyosodik ennek az ellenkezője, addig mi hiszünk nekik, és mellettük állunk."

A Puskás Ferenc Stadionban rendezett összecsapást 4-2-es félidő után 4-3-ra nyerte az olasz csapat.