Gyöngyi
4 °C
13 °C

Majdnem minden Loki-védő bundázott

2011.01.29. 18:04

Az európai fogadási csalást kirobbantó bochumi ügyészség újabb részleteket közölt a vádiratról, és a Népszava erre hivatkozva azt írta, nem magányos elkövetők voltak a Debrecen vizsgált, gyanús nemzetközi meccsein, hanem a védelemből egy, legfeljebb két játékos volt tiszta. "Megközelítőleg minden védőjátékos" - fogalmazott a vádirat.

A két gyanús mérkőzés: Debrecen-Fiorentina (3-4, BL, 2009), Debrecen-Young Boys (2-3, UEFA-kupa, 2008)

Mindkétszer sok gólt kapott a Loki védelme, állítólag ez is volt a terv. A svájciak elleni meccsen 50 ezer eurót kaptak a védők, utal rá a vádirat.

A kapus Vukaszin Polekszicset, és a válogatott védő, Mészáros Norbertet az UEFA eltiltotta, az idei szezonban egyiken sem léphettek pályára, mindketten a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordultak.

"Sem a klub, sem a játékosok a mai napig semmilyen hivatalos információt nem kaptak az eljárással kapcsolatosan" – mondta a klub hivatalos honlapjának dr. Róka Géza klubigazgató.

Kiemelte, bármi is áll a vádiratban, az nem tekinthető ténynek, mert az állításoknak még bizonyítást kell nyerniük a bírósági eljárás során.

„Ha mégis bebizonyosodna, hogy bármely debreceni játékos érintett a mérkőzések manipulálásában, vagy a vádiratban megfogalmazottakat esetlegesen elkövette, abban az esetben a klub azonnal megszakítana minden kapcsolatot a labdarúgóval” – jelentette ki Róka.

"Borzasztóan ideges vagyok, fel vagyok háborodva! Egyszerűen hihetetlen, hogy így meggyanúsítson bennünket újra az UEFA. Nem találok szavakat, ez egy rossz vicc. Ha itt lenne előttem a bírósági szóvivő, esküszöm, behúznék neki egyet. Fogalmam sincs, mire jó ez az egész, de annyit mondhatok: az én lelkiismeretem tiszta" - mondta a hírre reagálva Bernáth a Hajdú Online-nak.

Rajta kívül Mészáros, Takács és Bíró volt a védelemben a 2008-as meccsen.