Pál
-5 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Ez nagyon aljas volt a 38 éves Rivaldótól

2011.02.04. 15:35

Ronaldinho mellett egy másik legenda mutatkozott be új brazil élcsapatánál: Rivaldo 38 évesen is kell a Sao Paolónak, rögtön meg is mutatta, miért. Első, Linense elleni mérkőzésén ő szerezte csapata egyenlítő gólját zseniális mozdulatokkal.

A középre érkező beadásból combbal esernyőcselt indított, majd a védőt megkerülve a kimozduló kapus mellett könnyedén bepasszolta labdát. (Természetesen ballal.)

Rivaldo egész meccsen nagyon élt, kötényeivel, átemeléseivel őrületbe kergette védőit, főleg Chapéu nevű ellenfelét, akit szemtől szembe alázott meg esernyőcsellel úgy, hogy a földről emelte át rajta a labdát. Végül 3-2-re Rivaldóék nyertek.

Még mindig világklasszis, 1999-ben aranylabdás volt, legnagyobb sikereit a Barcelonávál érte el. Később játszott az AC Milanban, majd görög csapatokban vezetett le. 2008-tól két éven keresztül az üzbég bajnokságban szerepelt súlyos dollármilliókért, majd hazatért Brazíliába, ahol nevelőklubja, a ki Mogi Mirim elnöke és futballistája volt. Úgy tervezte, már csak itt fog játszani, de a sztárklub váratlan ajánlatát nem utasíthatta vissza..