Salamon
-1 °C
13 °C

-17-ben kellett focizni, az UEFA megzsarolt

2011.02.18. 13:49
Felháborodását fejezte ki a Twente elnöke a Rubin Kazany elleni Európa Liga mérkőzés után. Jan Van Halst azon akadt ki, hogy a szövetség kötelezte csapatát az embertelenül fagyos körülmények között megrendezett meccsre. Az UEFA felszólította a holland bajnoki éllovast, ha nem lépnek pályára, a csapatot három évre eltiltják a nemzetközi meccsektől.

„Nagyon mérges vagyok. Nem szerettük volna lejátszani a mérkőzést, ilyen időben nem lett volna szabad pályára lépni. Az sem számít, hogy ez egy Európa Liga meccs, akár Bajnokok Ligája is lehetne, nyerhettünk vagy veszíthettünk volna 10-0-ra, az sem érdekelne. Semmi nem számít, ha a játékosok egészsége forog kockán“ – nyilatkozta Van Halst.

„Mikor jeleztük az UEFA-nak, hogy a mérkőzés lejátszása ellen vagyunk, hároméves eltiltással fenyegettek. Kölcsönös tiszteletet ígértek, de a valóságban nem tisztelik a játékosokat. Ez teljes képmutatás.“

A tatárok elleni meccset a Kazanyban uralkodó sarkvidéki hőmérséklet miatt eleve át kellett szervezni Moszkvába, sőt, a hideg miatt a előrébb is kellett hozni, mint a játéknap többi mérkőzését, így délután egykor kezdték.

Az UEFA egy korábbi közleményében jelezte, ha a hőmérséklet mínusz 15 fok alá süllyed, lehetőség van a halasztásra. A Twente meg is próbált élni ezzel, azonban az UEFA nem volt hajlandó törölni a mérkőzést.

Az ügyet bonyolítja, hogy a Luzsnyiki stadionba áthelyezett meccsen a stadion hőmérője -14,2 fokot mutatott, míg a hollandok  -17-et mértek. Van Halst elmondta, hivatalosan is panaszt fognak tenni az UEFA-nál.

Az odavágót egyébként a Twente nyerte 2-0-ra, a gólokat De Jong és Wisgerhof szerezte a mérkőzés hajrájában.