Salamon
0 °C
13 °C

Kubatov Gábor az FTC új elnöke

2011.02.25. 13:19

A Ferencvárosi Torna Club elnöksége pénteki, rendkívüli ülésén Kubatov Gábort választotta meg az egyesület új elnökének. Az FTC vezető testülete kilenc igennel és egy tartózkodással döntött az egyedüli jelöltként induló politikus, a Fidesz országos pártigazgatója mellett.

Elődje, Kovács Miklós megnövekedett üzleti tevékenységeire hivatkozva múlt hétfőn mondott le, Kubatovot - aki az FTC delegáltja a Labdarúgó Zrt-be - hétfőn kérték fel a posztra. Tárgyalt a szakosztályvezetőkkel, a szurkolókkal és Ferencváros legendás alakjaival, majd vállalta a felkérést.

Egyetlen dolgot ígértem, hogy rend lesz. Mögöttem egyetlen szponzor sem áll, csak a tisztességem. Egy út létezik az FTC számára, a tiszta, átlátható gazdálkodás. Nem lesz több titok. Személyes ambícióim nincsenek, én csak egy vagyok a millió fradistából" - mondta az elnökségi ülés utáni sajtótájékoztatón a klub új vezetője, akinek megbízatása 2014. november 2-ig szól.

Kubatov a szakosztályvezetőkkel folytatott megbeszélésen megállapodott velük, senki nem költhet többet, mint amennyi forrással rendelkezik, és teljes jogi és gazdasági átvilágítás lesz öt évre visszamenőleg. A labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság esetleges visszavásárlásával kapcsolatban elmondta, egyelőre tisztázni kell, ki is Berki Krisztián az FTC Zrt.-nél, mert ő adásvételi szerződést nem látott.

"Csütörtökön levelet írtam az FTC Zrt.-nek, melyben betekintést kértem a cég irataiba, továbbá azt, hogy az anyaegyesület részt vehessen az átvilágításban, melyet egy napja Berki Krisztián jelentett be. Szintén kértem, hogy mindennap küldjék át a pénztári bizonylatokat és szerződéseket" - mondta Kubatov, aki hozzátette, a tisztázatlan helyzet ellenére türelmesen várja Berki ajánlatát.

Berki csütörtökön sajtótájékoztatón elmondta: két héttel ezelőtt szándéknyilatkozatot írtak alá Kevin McCabe-bel, a klub tulajdonosával. Ennek értelmében jelenleg papíron még a brit üzletemberé a futballcsapat, ám a két hét múlva esedékes közgyűlés után - ahol új igazgatóság áll fel - életbe lép a megállapodás, és a Berki Krisztián által irányított BK Management Groupé lesz a zrt.

Kubatov - aki a zrt. múlt csütörtöki rendkívüli közgyűlése után jelentette be, hogy az FTC visszavásárolná a labdarúgócsapatot - elmondása szerint az anyaegyesület ötszázalékos tulajdonrésze az FTC Zrt.-ben nem jelent elővásárlási jogot.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hétfőn közölte: felügyelőbizottsága vizsgálja a részvénytársaság korábbi vezetése által a Fradi-pálya eladásáról kötött szerződést, illetve a kontraktus létrejöttének körülményeit. A szerződésben McCabe cége "feltétlen kötelezettséget" vállalt arra, hogy a Ferencváros stadionját két éven belül legalább 1,2 milliárd forint plusz áfa értékben felújítja.