Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

Leteperte a Borat-klónt, kiállították

2011.03.10. 08:54

Boratnak öltözött drukker rohant be a pályára a hétfő esti Havant & Waterlooville – Dorchester Town, angol ötödosztályú futballmeccsen.

A szurkolók nagy örömmel fogadták a klasszikus boratos tangadresszt és a hozzá illő parókát viselő betolakodót, akit a biztonsági emberek egy percig hagytak szaladgálni a pályán, mielőtt bárki is az elfogására indult volna. Ez a fogadásból beszaladó drukkert is meglepte, egyre szemtelenebb lett, addig szlalomozott a játékosok között, amíg a vendégcsapat játékosedzője stílusos, NFL-ben is dicséretet érdemlő mozdulattal földre terítette.

Vesztére, mert a bíró ragaszkodott a szabályok szigorú betartásához, és kiállította a beavatkozó dorchesterit. (Nem az ő dolga lett volna, korábban Oroszországban és Romániában is küldtek le futballistát hasonlóért, jóval magasabb osztályban.)

A piros gyakorlatban persze felesleges volt, a BBC szerint a hazaiak is kérték a bírót, ne ossza ki. A kiállított csapattársai másodpercekig üldözték a játékvezetőt, néhányukat úgy kellett lefogni, hogy ne menjen neki. A Havant edzője felajánlotta, hogy leveszi egyik emberét, és legyen egyenlő a létszám, de a gesztussal nem éltek.

A lap sokkal nagyobb balhét okozott, mint a berohanó, utána még két vendégjátékost leküldött a bíró, így ők nyolcan maradtak. A meccset végül a hazaiak nyerték 3-1-re.