Sára, Márió
2 °C
6 °C

A Real hét éve nem volt BL-negyeddöntős

2011.03.16. 14:09

A Real Madrid 2004 óta nem jutott el a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé, most azt Lyont kellene legyőzni, amelyet a korábbi hét találkozóból még egyszer sem sikerült. A Chelsea megnyugtató előnnyel várja az FC Köbenhavn elleni visszavágót, de a dánok edzője arra figyelmeztetett, ha ők szerzik az első gólt, akár még csoda is történhet. Bajnokok Ligája-nyolcaddöntők, az utolsó két visszavágó jön.

Real Madrid–Olympique Lyon (első meccsen 1-1)

Kevés olyan futballklub van a világon, amelyet a Real Madrid tétmeccsen még sosem győzött le, ezek egyike az Olympique Lyon. A korábbi hét meccsből hármat megnyertek a franciák, négyszer döntetlent játszottak. A Bernaubeuban csak döntetlenre volt képes a Real a Lyonnal, kétszer a csoportkörben, 2010-ben pedig az egyenes kieséses szakaszban találkoztak.

Úgy tűnik, csak a Lyon ellen nem megy, hiszen a franciákat általában veri a Real, Madridban eddig 11 ilyen meccsből hét hazai sikerrel végződött, három volt döntetlen, csak a Paris SG tudott itt nyerni. A Lyon Spanyolországban csak egyetlen meccset tudott megnyerni, a Real elleni három döntetlen mellett négyszer kikapott.

„Kulcskérdés a csapat 12. játékosa – mondta José Mourinho. - Ha a Bernabéu népe végig mellettünk-mögöttünk áll, könnyebb lehet a dolgunk, mert szurkolóinkkal sokkal erősebbek leszünk. A Lyon nagyon jó csapat, kellő tapasztalattal és tradícióval felvértezve. Roppant nehéz meccs lesz, a legjobb formánkat kell nyújtani, hogy győzzünk.”

Par6086838

Minden bizonnyal ott lesz Cristiano Ronaldo is, aki lábsérülés miatt két bajnokit is kihagyott. „Remélem, tud játszani - óvatoskodott a Real edzője. - Még nincs százszázalékos állapotban, én pedig nem szeretek úgy pályára küldeni valakit, hogy még nincs tökéletesen rendben.”

Mindkét csapat remek formában van, a Real kilenc, a Lyon hét tétmeccs óta nem kapott ki, igaz, egyik sem áll hazája bajnokságának élén. A spanyolok 2009. október 21-e óta nem kaptak ki otthon BL-meccsen, az azóta lejátszott öt találkozóból négyet megnyertek. Ha most is így lesz, a Real 2004 után először juthat be a Bajnokok Ligája nyolc legjobb csapata közé.

Chelsea–FC Köbenhavn (2-0)

Magabiztos előnnyel várja a visszavágót a Chelsea. Hiába a dánok elképesztő bajnoki mérlege – 21 meccsből 17 győzelem, 3 döntetlen, csak egy vereség – ez az európai kupákban, úgy látszik, kevés.

A Chelsea eddig csak az FCK-val játszott a dán csapatok közül, kétszer legyőzte, egyszer döntetleneztek. A Köbenhavn negyedszer utazik Angliába, korábban mindössze egy döntetlen jött össze.

Par6086896

Az angoloknál Alex már edz, de nagyon valószínű, hogy nem lehet ott a visszavágón. A FCK-ban Mikael Antonsson a hétvégén sérült meg, így nem tudja vállalni a meccset, és az eltiltott Zdenek Pospech sem lesz ott a Stamford Bridge-en.

Stalle Solbakken, a dánok edzője szerint döntő lesz, ki szerzi az első gólt. Ha nekik sikerülne, nagy lelki előnyhöz jutnának és akkor még a csoda, vagyis a továbbjutás sem lehetetlen.