16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Koporsóban vitték meccsre a halottat

2011.03.29. 13:27

A 17 évesen elhunyt Christopher Jacome holttestét koporsóban vitték be vasárnap a cucutai General Santander Stadionba a Cucuta Deportivo-Envigado meccsre.

Jacome a cucutai Barra del Indio nevű szurkolói csoporthoz tartozott. Szombaton több lövéssel gyilkolták meg, miközben egy helyi parkban focizott. A rendőrség szerint a fiú halálának nincs köze ahhoz, hogy melyik csapatnak szurkolt, csak az azon a környéken kiugróan magas bűnözés vétlen áldozata lett.

Barátai a temetőben tartott virrasztás után hozták el a koporsót, és vitték körbe a stadionban. Kolumbiai lapok szerint ezzel Jacome utolsó kívánságát teljesítették.

A cucutai hatóságok és a stadion üzemeltetői közben arról vitáznak, ki engedélyezhette a holttest behozatalát a stadionba, és hogy ezért milyen büntetést szabjanak ki. A rendőrség szerint a szurkolók megtévesztették a biztonságiakat, azt állították, hatósági engedélyt kaptak, hogy bevihessék a koporsót a meccsre. Julio Rivera, a csapat orvosa szerint "ez a világon az egyetlen hely, ahol ez előfordulhat".

A rendőrség néhány személyt már beazonosított azok közül, akik a temetőből kihozták a halottat.

   • Hírek
  • Hírek