Jolán
7 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

906 milliót csaltak össze a kamucsapatra

2011.04.09. 21:00
Azt hazudták, jótékonysági futballklubot alapítanak, az összegeket magánszemélyektől kérték, kamatostól kellett volna visszafizetniük. A károsultakat egy nem létező céggel vezették félre, még egy újságírót is lefizettek céljuk érdekében.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a napokban fejezett be vádemelési javaslattal egy különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás, gazdasági vesztegetés és más bűncselekmények miatt lefolytatott nyomozást. A gyanusítottak összesen 906 millió forintot csaltak ki magánszemélyektől, akikkel elhitették, hogy jótékonysági futballklubot akarnak alapítani.

A pénzt egy olyan szerződéssel csalták ki, amelyben az áll, egy külföldi bejegyzésű cég másfélmillió eurónak megfelelő forintnyi kölcsönt adott a futballklub részére, ebből és a pályázatok útján bejött összegből pedig vissza tudják mindenkinek fizetni a kölcsönt.

Egy újságírót is lefizettek, hogy kit, egyelőre nem tudni. "A klub tevékenységét valótlanul bemutató állítások alátámasztása, a sértettek megtévesztésének erősítése érdekében egy média csatorna munkatársától a gyanúsítottak egyike anyagi ellenszolgáltatás ígérete ellenében azt kérte, hogy kötelességét megszegve a médiában a futballklub vonatkozásában valótlan tartalmú hír megjelenésében közreműködjön. Ezen hír megjelenésének a sértettek megnyugtatása, a valós tevékenység leplezése volt a célja, amelynek segítségével további pénzösszegeket kaptak a sértettektől" - írja a delmagyar.hu.

Az ügyben négy gyanúsított van, ketten most is előzetes letartoztatásban vannak.