Tekla
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

A Pool már az első félidőben lelépte a Cityt

2011.04.11. 23:26

Simán verte a Premier League 32. fordulójának utolsó, hétfő esti meccsén a Liverpool a Manchester Cityt hazai pályán: 3-0.

A januárban a Newcastle Unitedtől klubrekord 35 millió fontért igazol Andy Carroll a 13. percben megszerezte első gólját új csapatában, 25-26 méterről iszonyú erőset lőtt ballal. A labda egyáltalán nem volt helyezett, de olyan gyorsan ment és csavarodott kifelé, hogy Joe Hart kapus nem ért le rá.

A Pool jól játszott, a 34. percben óriási kavarodás és három blokkolt próbálkozás után Dirk Kuyt helyezte a jobb alsó sarokba a labdát: nagyon okos gól volt, megnézte, és jobbal leküldte a kapufa tövéhez.

Nem telt el egy perc, Raúl Meireles ívelt be balról, a védő Kolarov sokkal jobb helyzetben volt, mint Carroll, de a magas és erős csatár befutotta, túlugrotta, és a hosszú sarokba csúsztatott. Klasszisgól ez is, 3-0, kiütés, a meccs el is dőlt.

A második félidőben a Pool még úgy is szerezhetett volna gólokat, hogy nem nagyon erőltette a futball.

A City teljesen szétesett, gólhelyzete sem volt egész meccsen. A pocsékul játszó James Milner lecserélését nem értette, fejét csóválta Roberto Mancini edzőnek. A tréner a 82. percben lecserélte a 15.-ben meghúzódott Carlos Tevez helyére beküldött Mario Balotellit is, de az olasz ezt nem is bánta.

A City a vereséggel is megtartotta negyedik, BL-es helyét, de az ötödik Tottenham eggyel kevesebbet játszott, és a vesztett pontokat nézve ugyanúgy áll, mint a manchesteriek.

A Liverpool nyolc ponttal a City és öttel a Tottenham mögött hatodik.

Szombaton ManCity-ManUnited-elődöntő - Rooney nélkül - az FA-kupában, vasárnap Arsenal-Liverpool-rangadó a Premier League-ben.