Laura, Alida
15 °C
32 °C

Minden idők legdrámaibb fináléja a PL-ben

2011.04.17. 20:38

1-1-et játszott az Arsenal a Liverpoollal hazai pályán a Premier League 32. fordulójában vasárnap kora este.

A mérkőzés egészen hihetetlenül alakult, a 97. percben még 0-0 volt az állás.

Andrew Marriner bíró nyolc percet hosszabbított, mert a Liverpool-kapitány Jamie Carragher az 51. percben összefejelt csapattársával, a fiatal Flanagennel, és eszméletlenül maradt a földön. A védőt bő tíz percen át ápolták, ezért tett rá a végén a játékvezető nyolcat. (Carragher hamar magához tért, és már jól van.)

Spearing a 96. percben hátulról akasztotta Fabregast, egyértelmű büntető, van Persie a 98.-ban bevágta. Jó két perc elment a készülődéssel és az ünnepléssel - az Arsenal biztos volt benne, nyert -, ezért a bíró még rátett a nyolc percre.

A csapatok a 101. perc vége felé jártak, amikor a másik kapunál Eboue teljesen feleslegesen hátulról ráesett Lucas Leivára, és a játékvezető újra büntetőt ítélt. Dirk Kuyt a 102. percben 60 ezres, iszonyatos füttyszó mellett a meccs utolsó rúgásával értékesítette a büntetőt.

Az Arsenal-edző Arsene Wenger liverpooli kollégáján kérte számon a büntetőt az oldalvonalnál, de Kenny Dalglish elhajtotta.

A döntetlen azt jelenti, az Arsenal hat fordulóval a vége előtt hat ponttal ven lemaradva a bajnokságot vezető Manchester United mögött, aminek edzője, a hosszabbításos gólok talán legnagyobbja, Sir Alex Ferguson a stadionban nézte a meccset.

A Chelsea két ponttal az Arsenal mögött harmadik, az állás 69-63-61.