Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Integetni kellett az Arsenal-gólhoz

2011.05.01. 17:42
Az Arsenal a Premier League 35. fordulójában 1-0-ra verte a Manchester Unitedet.

Hiába fogadkozott a mérkőzés előtt Alex Ferguson, hogy nyerni fog csapata és javít idegenbeli győzelmi mérlegén, az MU még döntlennel sem tudta kihúzni.

A félidőben null-nullal fordultak, a második félidő 56. percében Ramsey talált be. A jobb szélen Van Persie indult meg, majd behúzodott a tizenhatosra. Ott már három arsenalos is várta a passzát. A védők is velük mentek, a kapuval szemben így teljesen egyedül érkezett az akciót indító Ramsey. Ideje volt bőven előkészülni a lövésre, mert csak némi integetés után passzolta le neki a labdát csapattársa. Van der Sar nem védhette a jobb alsóba tartó lövést.

Az Arsenal a gól után felélénkült, Van Persie többször lefutotta a védőit, de csak oldalhálót talált, a beívelt labdákat pedig elszórakozták csapattársai.

Az MU-nak is voltak helyzetei, de Szczesny többször is nagyot fogott. A meccs végén Owen tizenegyest is reklamált, de a játékvezető továbbot intett.

Az Arsenal hét meccs után tudott újra nyerni a MU ellen, a bajnokságban maradt harmadik, hat pont hátránya van ez első Uniteddel szemben. Az Arsenal sikere azonban jobban kedvez a Chelsea-nek, az ő hátrányuk csak három pont, és a következő fordulóban ki-ki meccset játszhatnak a Manchesterrel.

Premier League, 35. forduló:

Manchester City-West Ham United 2-1 (2-1)
g: de Jong (11.), Jacobsen (15., öngól), illetve Ba (33.)

Arsenal-Manchester United 1-0 (0-0)
g: Ramsey (56.)

Birmingham City-Wolverhampton Wanderers 1-1 (1-1)
gól: Larsson (27.), illetve Fletcher (7., 11-esből)
piros lap: Gardner (29., Birmingham City)

FC Liverpool-Newcastle United 3-0 (1-0)
gól: Rodriguez (10.), Kuyt (59., 11-esből), Suarez (65.)