Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

15-20 percet már bírna, ez csodálatos

2011.05.04. 16:19

Abidalt, a Barcelona hátvédjét márciusban daganattal műtötték, azóta nem játszott, de a Madrid elleni BL-elődöntő visszavágójának utolsó percében beállt Puyol helyére. A Camp Nou közönsége hatalmas lelkesedéssel fogadta, a francia mindent megtesz, hogy a döntőn is játszhasson.

"Ilyet még sosem tapasztaltam, éreztem, mennyire szeretnek és én is mennyire szeretem őket, ezért mindent meg kell tennem a pályán. Nagyon jól vagyok, 3 hétig nem edzettem, de már keményen dolgozom. Vissza akarok térni, hogy segítsek, hiszen sok a sérültünk hátul."

A BL-döntősnél Milito, Adriano és Maxwell is sérült, a Madrid ellen Mascheranót kellett középhátvédként játszatni, Puyol kiment a bal szélre.

A Barcelona május 28-án a Wembleyben játssza a döntőt - a Manchester United vagy a Schalke lesz-e az ellenfél -, ahol 1992-ben már egyszer megnyerték a trófeát, akkor a Sampdoriát verték 1-0-ra. "Emlékszem arra a meccsre, lássuk, meg tudjuk-e csinálni mi is" - mondta Abidal.

A védő visszatérését az edző, Guardiola is megemlítette. "Csodálatos. Ha nem lett volna sok sérültünk, nem játszott volna, de az orvosok szerint akár 15-20 percet is bírna. Neki, a feleségének és a gyerekeinek ajánljuk a győzelmet, sokat szenvedtek a betegsége miatt."