Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nincs itt már jó játékos, csak Dzsudzsák

2011.05.05. 14:42
A 76 éves játékosügynök, Roman Abramovics tanácsadója, Piet de Visser interjút adott a holland de Telegraafnak.

De Visser az egyik legismertebb név, Romario mellett Ronaldót is ő hozta Európába, a PSV Eindhovenhez, mindkettő világbajnok és aranylabdás lett később.

A kilencvenes évek elejétől 2008-ig megkerülhetetlen volt, ha igazolt a holland klub. Elsőrangú megfigyelő hálózatot építtetett ki, nem csak a brazil, vagy a perui piacot követte (onnan érkezett Farfán), hanem az ázsiait is: Park Dzsi Szungot és Lee Jung Pjót is leigazolta, akik Angliában is elismert játékosok lettek.

De Visser utoljára Dzsudzsák Balázst és Jonathan Reist vitte a klubhoz, úgy véli, jelenleg ők ketten a legértékesebb játékosok is.

Nem az edzőt, Fred Ruttent hibáztatja, hogy nem lett bajnok a PSV, kiváló szakembernek tartja, szerinte az állomány alkalmatlan volt, pláne, mert Reis megsérült, Afellayt pedig eladták a télen a Barcelonának.

„Fred kérte, hogy jöjjek vissza, és akkor a Chelsea-vonal újra élhetne, mint a szerb Kezsmannál, Alexnél. Nyitott vagyok, a többi majd kiderül.”

A korábbi, tökéletesen működő scouthálózat három éve, Jan Reker érkezésével fokozatosan eltűnt, értéktelenedett, a PSV nem tudott megszerezni tehetséges játékosokat – a mostani chelsea-s David Luizra volt esély, de elszalasztották -, ez vezetett a hanyatláshoz. A BL-ben ezért nem tudott meghatározó szerepet játszani az elmúlt években az egyesület.

Eindhoven a legkisebb olyan város, amely BEK-győzelmet ünnepelhetett, a PSV  jól működő megfigyelői hálózatával volt képes a topcsapatok között maradni. Már húsz éve rájöttek arra, hogy a jövő nagy sztárjait kell leigazolniuk, nem tudnak klasszisokat vásárolni jelentős pénzért.