Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
0 °C
4 °C

A ManCity rámegy Cristiano Ronaldóra

2011.05.18. 13:29

A jövőre BL-induló Manchester Citynél készek arra, hogy a Real Madridba 80 millió fontos - 90 millió eurós - rekordösszegért szerződtetett portugál aranylabdást visszavigyék Angliába, legalábbis a MirrorFootball ezt állítja.

Az arab tulajdonosok jövőre a bajnokságot akarják megnyerni, de ráhajtanak a BL-re is, ezért kellene nekik a spanyol bajnokság gólrekordere. Ronaldo hat évre írt alá 2009-ben, kivásárlási ára 1 milliárd dollár, amit rögzítettek a szerződésében.

Roberto Mancini, a City edzője nemrég azt nyilatkozta, jövőre mindenképpen kellenek új játékosok, hogy a BL-ben magasabb szinten tudjanak játszani. Ha Carlos Tevez végül tényleg elmegy, mindenképpen kell egy komoly támadó a keretbe. Persze, ha nem, akkor is, Edzin Dzeko eddig csőd, Mario Balotelli kiszámíthatatlan, a kölcsönből visszatérő Emanuel Adebayort nem szereti Mancini, végleg el akarja adni.

A tulajdonosok valószínűleg bármennyit megadnának Ronaldóért, akinek értéke két év alatt csak nőtt. A szezonban 52 gólos, mint Messi, de a Spanyol Kupán kívül nem nyert semmit.

Nehezen elképzelhető ennek ellenére, hogy lecserélné a Real Madridot. Jól érzi magát, a bajnokság gólkirálya, ráadásul rekorddal. Valamit talán számít az is, hogy a Manchester Unitedben nevelkedett, így nem menne a városi ellenfélhez.

A Citynél már korábban jelezte a Milan-elnök Silvio Berlusconi, hogy ő is szívesen látná a világklasszist.