Vendel
6 °C
20 °C

Pirlo: 10 felejthetetlen évem volt a Milannál

2011.05.19. 11:10

Több játékossal kötött új megállapodást az AC Milan, Filippo Inzaghi és Alessandro Nesta újabb egyéves szerződést kötött. A klub játékosa marad Thiago Silva, Flavio Roma és Mark van Bommel is.

Andrea Pirlo viszont tíz év után elhagyja csapatát: „Azért jöttem, hogy búcsúzzak – mondta az újságíróknak, amikor megérkezett a klub milánói központjába. – Tíz felejthetetlen évet töltöttem itt, ami szeretnék megköszönni a klubnak, és a szurkolóknak a felém áradó szeretet.”

A szakítás közös megegyezéssel történt, hogy melyik lesz a középpályás következő csapata, arról nem mondott konkrétumot: „Még nem tárgyaltam a Juventusszal.”

Pirlo a lombardiai Flero városában született. A Brescia, majd 1998 és 2001 között az Inter futballistája volt, amely kétszer is kölcsönadta, előbb Regginának, majd a Bresciának. Fatih Terim hozta a Milanhoz, 18 millió eurónak megfelelő összegért. Az elmúlt tíz évben kétszer lett bajnok, egyszer kupagyőztes, egyszer pedig olasz Szuperkupa-győztes. Kétszer nyert BL-t, európai Szuperkupát és egyszer klub-vb-t is a Milannal.

A válogatottban 72-szer lépett pályára. Világbajnoki címe és U21-es Eb aranya is van, a 2004-es olimpián harmadik volt.