Jónás, Renátó
4 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Csúnyán elverték Dzsudzsák új csapatát

2011.06.14. 20:30 Módosítva: 2011.06.14. 21:05
A CSZKA Moszkva simán verte a szélső leendő csapatát, az Anzsi Mahacskalát az orosz bajnokság 13. fordulójában.

Rangadót rendeztek a Premijer Ligában, az utóbbi évek egyik legjobb orosz csapata, a 2005-ös UEFA-kupa győztese, a CSZKA Moszkva fogadta az Anzsi Mahacskalát. A 13. forduló előtt ez a két csapat állt a bajnokság első két helyén.

A CSZKA gyorsan bedarálta a dagesztániakat. Az utóbbi hetekben egyre jobban és eredményesebben játszó Vágner Love már az ötödik percben vezetést szerzett, a 27. percben a japán Kejszuke Honda kettőre növelte a hazaiak előnyét. Alig egy óra játék után Alan Dzagojev gólja végleg eldöntötte a meccset, a 3-0-val az Anzsi a negyedik helyre csúszott vissza.

Az orosz bajnokság áttér az Európában megszokott őszi-tavaszi rendszerre, így még közel egy év van hátra, az Anzsi akár még 2012-ben BL-t érő helyre érhet.

Az Anzsinál Roberto Carlos még mindig nagyszerű játékos, a csatár Mbark Busszufa remek szélső, de valahogy kettőjük között hiányzik az a kapcsolat, ami eredményesebbé tudja tenni az Anzsit. Ebbe a kapcsolatba kiválóan illeszkedhet be Dzsudzsák, lenne, aki a bal szélről mozgatni tudná a támadásokat. Ezt emelte ki a meccs után Gadzsi Gadzsijev, az Anzsi vezetőedzője anélkül, hogy említette volna a magyar nevét.

Nagyon instabil volt a Mahacskala védelme, a CSZKA könnyen alakított ki helyzeteket a vendégkapu előtt, pedig az Anzsi eddig a meccsig 12 meccsen mindössze nyolc gólt kapott, ami a legkevesebb volt a ligában. Idegenben viszont már negyedszer kapott kettőt, vagy annál többet. Két olyan szabadrúgás is volt, amit Dzsudzsákra lehetett volna bízni.

A Zenit 4-0-ra verte az FK Rosztovot (Alekszej Jonov 12 másodperc után rúgott gólt), ezzel a második helyre jött fel. Huszti Szabolcs az 59. percben lépett pályára, a 71. percben betalált, ez volt a szentpéterváriak harmadik gólja. Az FK Volgában Gaál Miklós megint nem került a keretbe.