Áron
-4 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Nem volt gól a Libertadores-kupa döntőben

2011.06.16. 09:27

Hatalmas küzdelmet hozott a Libertadores-kupa 2011-es döntőjének első meccse, amelyen az uruguayi Penarol a brazil Santost fogadta. A dél-amerikai kontinens két talán legnagyob múltú klubjainak a csatáját a Santos kezdte jobban, de a szünet előtt majdnem a Penrol szerzett vezetést, amikor a védő Guillermo Rodriguez a keresztlécre fejelte a labdát.

A második félidőben a brazil Zé Eduardo hagyta ki a kihagyhatatlant, majd a lefújás előtt nem sokkal a csereként beállt Diego Alonso a kapuba talált, de a paraguayi partjelző les miatt érvénytelenítette a gólt.

A hazaiak csatára, Alejandro Matinuccio nem volt elégedett az eredménnyel: „A Penarol játszotta az igazi focit, a második félidőben már több lehetőségünk volt. Remélem, Brazíliában tudunk gólt, vagy gólokat rúgni, és mi nyerünk, mert jobb csapat vagyunk, mint a Santos.”

A vendégek védője, Durval így nyilatkozott: „Nagy nyomás volt a végén rajtunk, de tudtuk kezelni. Odahaza sokkal jobban fogunk játszani és ráadásul hatvanezren fognak minket buzdítani.”

A Penarol most játszik tizedszer döntőt, korábban ötször nyerni tudott, legutóbb 1987-ben. Annak a csapatnak a tagja volt a mostani edző, Diego Aguirre. A Santos még Pelével jutott kétszer a csúcsra, 1962-ben és 1963-ban, 1962-ben éppen a Penarolt győzték le a brazilok.