Enikő, Melitta
8 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

A Győr megfellebbezte az UEFA-eltiltást

2011.06.20. 12:30
Az észt Ahjupera vételárának maradékát azért nem fizették ki, mert a Flora Tallinn nem állított nekik ki számlát.

A Győri ETO FC hétfőn fellebbezett az UEFA múlt pénteki döntése ellen, amely licencproblémák miatt 50 000 euróra megbüntette, és három évre kizárta a csapatot az európai kupasorozatokból. Klement Tibor ügyvezető elmondta: ahogy már a fegyelmi testület döntése után is jelezte, a klub azonnal fellebbezett, amint megkapta az írásos ítéletet.

A fegyelmi bizottság szerint a magyar csapat tavaly úgy játszott az Európa Liga selejtezőjének 1., 2., 3. és utolsó, 4. fordulójában, hogy nem felelt meg mindenben az UEFA licenckövetelményeinek. A testület úgy vélte, a 2009. december 31-én lejárt tartozási kötelezettségének az ETO nem tett eleget.

A klub álláspontja viszont az, hogy észt játékosa, Jarmo Ahjupera vételárának maradékát, az 50 000 eurót addig nem fizethette ki, amíg a futballista korábbi egyesülete nem állított ki számlát. Klement korábban azt mondta, hogy a számla 2010. augusztus 16-án érkezett meg Győrbe, és azután ki is egyenlítették.

Az UEFA a magyar szövetséget is megbüntette 100 000 euróra, mivel nem tarttatta be a szervezet licencelőírásait, de az összeg felének befizetését két évre felfüggesztette.

A győriek idén nem kvalifikálták magukat egyik európai kupasorozatba sem, így jelenleg csak a pénzbüntetés sújtja a csapatot, amelyet egy éve a szlovák Nitra, a kazah Atyrau és a francia Montpellier kiverése után a horvát Dinamo Zagreb búcsúztatott az Európa Ligában.