Edzőért ennyi pénzt még soha nem adtak

2011.06.21. 13:55

A Sky Sports információi szerint a Chelsea világrekordnak számító 13,25 milló fontot, 15 millió eurót (közel 4 milliárd forintot) ad a Portónak André Villas-Boasért. A 33 éves edző kedden délben beadta lemondását a klub vezetőinek, hogy gyorsítsa az átgazolási folyamatot, a Porto ezt el is fogadta.

Villas-Boas - aki korábban José Mourinho segédedzője volt a londoniaknál - 2010. június 2-án írta alá 2012-ig szóló szerződését, már az első idényében brillírozott a Portóval, hiszen a portugál bajnokságot, kupát, szuperkupát is elhódította, és az Európa Ligát is megnyerte a csapattal.

A Chelsea hároméves szerződést kínál a trénernek, a klub tulajdonosa, Roman Abramovics további 26,5 millió fontot fizethet ki a Portónak a kolumbiai csatárért, Falcaóért, írja a The Sun.

”Ha Villas-Boas a Chelsea új vezetőedzője, akkor az a legjobb, ha a játékosai követik őt” - mondta hétfő este Claudio Mossi, a Falcao ügynöke. "Villas-Boas éreztette a játékosokkal, hogy megfelelőek ebbe a csapatba, motiválta őket, ez nagyon fontos.”

Falcao 2009 óta játszik a Portoban, 85 mérkőzésen 73 gólt szerzett. Az előző idényben 42 meccsen 38-at lőtt.

Álvaro Pereira, a Porto uruguayi középpályása is tényként közli Facebookon, hogy edzőjük megegyezett a Chelsea-vel: "André Villas-Boas a Chelsea-t választotta. Abramovics rábírta, hogy távozzon a Dragaóból. Köszönettel tartozunk a Mesternek az elvégzett munkájáért, és azért, hogy ennyi trófeához segített bennünket. Elveszítettük az edzőnket, de erősek maradunk. MI VAGYUNK A PORTO".  • Hírek
  • Bankszámla