Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megint banánt dobtak Roberto Carlosnak

2011.06.23. 11:28

Négy hónap alatt másodszor volt szenvedő alanya az orosz szurkolók rasszista megnyilvánulásának Roberto Carlos, az Anzsi Mahacskala világbajnok brazil labdarúgója.

Dzsudzsák Balázs új csapata 3-0-ra nyert a Szamara stadionjában, a 38 éves hátvédnek a meccs utolsó percében dobtak be egy banánt a hazai táborból, az Anzsi csapatkapitánya ezért tiltakozásul lement a pályáról.

„Nem dühömben, hirtelen felindulásból tettem így, már korábban eldöntöttem, hogy ha megismétlődik az eset, nem maradok a pályán.”

Márciusban a Huszti Szabolcs csapata, a Zenit egyik szurkolója akart egy banánt az Anzsi sztárjának a kezébe nyomni, akkor az orosz szövetség 10 ezer dollárra (1,85 millió forint) büntette a szentpéterváriakat.

A Szamara honlapján elnézést kért Roberto Carlostól, a klubot a pénzbüntetés mellett pontlevonással is sújthatja a szövetség.