Szélesi klubelnöke előzetesben, Németh két klubja is gyanús a görög bundában

2011.06.27. 13:20

Görögországban hetven főt gyanúsítanak az eredmények manipulálásával, közülük tízen már előzetes letartoztatásban vannak, az Olympiakosz Volosz – Szélesi Zoltán és Németh Krisztián tavaszi klubjának – elnöke, Ahillesz Beosz is.

A listán több futballista és játékvezető neve is szerepel, a hatóságok a 2009–2010-es szezon meccseit, a Volosz mellett az Olympiakosz Pireusz, a Kavala, a Kerkira, és az Aszterasz találkozóit vizsgálják.

Németh 2010 második félévében az Olympiakoszban, 2011 eleje óta a Voloszban szerepelt, sem ő, sem Szélesi nem játszott a bundában érintett klubokban a kérdéses meccsek idején. A védő is csak múlt nyáron került a Voloszhoz, és a vizsgálat a legutóbbi szezonra nem terjed ki.

A márciusban kirobbant görög futballbotrányban 41 meccset és főleg öt klubot vizsgálnak. A legújabb hírek szerint nem csak hazai bajnokikon, hanem Európa Liga-meccseken is történhetett vesztegetés. A The Sun értesülései szerint a Manchester City és Carlos Tévez neve is szóba került.

Az angol lap úgy tudja, az Arisz-City gyanús, és a görög ügyészség most bemutatott egy hangfelvételt, amin az egyik görög játékos arról beszél, hogy az argentint kellene belevonni a bundába.

Az Arisz középpályása, Kosztasz Mendrinosz arról beszél, hogy jelenlegi csapattársukat, a korábbi City-játékost, a mexikói Nery Castillót kellene felkérni, hogy tárgyaljon korábbi társával, Carlos Tévezzel. Mendrinosz ezt mondta: „Én beszélek Castillóval, hogy keresse meg Tévezt, majd szólok Kokénak (az Arisz akkori kapitánya) is az ügyről.” A felvételen az is elhangzik, hogy ezzel 6000 fontot lehetne keresni.

Tévez és a City is cáfolta, hogy köze lenne a vesztegetéshez, a manchesteriek azt is kiemelték, hogy Castillo és Tévez nem játszott együtt sosem, mert a mexikói éppen távozott, amikor Tévez az angol klubhoz érkezett.

Az említett meccs 0-0 lett, Koke a keretben sem volt, Castillo az utolsó két percre állt be, Tévez végig játszott. A visszavágón Manchester City 3-0-ra nyert, és bejutott a legjobb 16 közé az EL-ben.  • Hírek
  • Hírek