Luca, Ottilia
2 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

600 milliós kárt okoztak a sumák angolok

2011.06.28. 20:40
Kedd este rendezték a letisztított Springer-szobor előtt a Ferencvárosi Torna Club labdarúgó-szakosztályának ankétját.

Az ftcnews.hu tudósítása szerint Kubatov Gábor, az FTC elnöke azzal kezdte beszédét, még mindig nagy válságban van a Fradi, a futballisták fizetését közel 60%-kal csökkentették. Ebbe szinte mindenki belement, aki nem – Djordje Tutorics és Szrdjan Sztanics – ingyen távozhatott az Üllői útról.

A menedzsment fizetése is csökkent, az elnök, illetve Orosz Pál igazgató fizetést sem vesz fel. Kubatov nagyra értékelte Csizmadia Csaba fradizmusát, aki a csökkentett bér ellenére is ragaszkodott a klubhoz. Kubatov hozzátette, a bajok az angolok sumáksága miatt alakultak ki, akik 600 millió hiánnyal léptek le Budapestről.

A szponzorok csak balhémentes Fradi-meccsek mellé hajlandóak tenni a pénzüket és a nevüket. Az FTC-nek nincs szüksége botrányra, hatalmas büntetésekre, így akármennyire is szurkolóbarát a vezetőség, fotópuskákat fognak venni és aki kárt okoz, beperelik. Ez különösen fontos az UEFA által szervezett meccseken, ahol a Ferencváros már visszaesőnek számít és a legkisebb fegyelmezetlenség miatt is súlyos büntetésre számíthat.

Kubatov kiemelte, elsősorban magyar focistákat szereztek volna, de megfizetethetlenek, így jöttek a magasabb futballkultúrából – szerb, holland, brazil – érkezők, akiknek kötelező megtanulni alapszinten magyarul „ha már a Barcelonánál is muszáj katalánul beszélni az ott játszóknak”.

Az elnök felháborítónak nevezte, hogy Furulyás Jánosék 50 ezer euróért értékesítették az FTC európai kupameccseinek közvetítési jogát, ami miatt nem lehet csütörtökön közvetítés az FTC első Európa Liga meccséről. Kubatov kijelentette, ebben az ügyben is megtették a feljelentést.

Kubatov szerint lehetőségeihez képest jól erősített a csapat és megköszönte Prukner László munkáját, aki mindössze három nap szabadságon volt ebben az évben. Nagy az űr az utánpótlásban, ennek ellenére fiatalok is kerültek fel a keretbe. Hozzátette, a NAV-tól várt pénzre kevés a sansz a közeljövőben, pedig ez közel 500 millió forintot jelentene a büdzsének.

A klub átvilágítása 15 millió forintba kerül, eddig 7,5 jött össze, az elnök azt hitte, nagyobb lesz az összefogás, hiszen ebből az összegből két ember tett le másfél millió forintot.

Kubatov a végén még hozzátette: az összes internetes jog Várszegi Gábornál van, sőt az esetleges BL-meccsek és a barátságos meccsek jogai is, amiért 1,8 milliárdot akar a volt tulaj.