Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Szalai a Mainz új stadionjában térhet vissza

2011.07.03. 09:32

A magyar válogatott csatára, Szalai Ádám súlyos sérüléséből felépülve újrakezdte az edzéseket a Mainzban. A csapata az őszi Bundesliga-szezonban már új stadionban játszik.

Szalai egyelőre még nem végez teljes értékű edzésmunkát, a labdás gyakorlatokat egyedül csinálja. A trükkök már láthatóan jól mennek neki. Szalainak ősszel meg kell majd küzdenie a csapatba kerülésért, mert a Mainz nemrégiben csatárposztra a nigériai Anthony Ujahot is leigazolta.

A hétvégén a Mainz beköltözik új stadionjába. Vasárnap a Coface Arenaban egy kétszer huszonötperces edzőmérkőzést játszanak a városi válogatottal, aminek tagjait Mainz környéki csapatok adják.

Szalai szinte biztosan nem lép pályára, de Stieber Zoltán valószínűleg játéklehetőséghez jut. Pénteken is bizalmat kapott, amikor a Mainz az Eintracht Braunschweiggel játszott edzőmérkőzést.

A stadionavató előtt egy búcsúmecset is játszanak, a Mainzban 15 évet lehúzó kapus, Dimo Wache gálamérkőzését rendezik a Bruchweg stadionban. A tervek szerint a közel 20 ezer szurkoló közösen vonult át a régiből az új 33 500 főt befogadó arénába, ahol a megnyitóünnepséget tartják.

Az új stadionban itt tehető virtuális séta.