Szilárda
0 °C
6 °C

Neymar nekiment a venezuelai kapitánynak

2011.07.04. 12:11
A Copa America B csoportjának nyitómeccsén két másik kellemetlen incidens is történt: nem játszották le a két ország himnuszát, majd kutya rohant a pályára.

A meccset magyar idő szerint 21 órakor kellett volna kezdeni, ehhez képest 20:59-kor még egyik csapat sem volt a pályán. A játékot végül ötperces késéssel kezdték el, egyik csapat himnuszát sem játszották le.

Az első félidő 28. percében egy kutya szaladt be a pályára, az európai közvetítésben nem is mutatták a szervezőknek nyilván kínos jelenetet. A játékot nem zavarta, éppen Ramires lőtt fölé távolról.

Amikor szünetre mentek be a csapatok, Neymar, a Santos csodagyereke és Cesar Farias, a venezuelaiak kapitánya balhézott össze. Farias az öltözőbe menet azért kritizálta a fiatal tehetséget, mert a játék közben nem állt meg a labdával, amikor Miku Fedor, a venezuelaiak játékosa a földön volt.

A bíró nem fújt, a kapitány szerint gólt is kaphattak volna. A játékoskijáróban állítólag meg is ütötték, de nem látta, ki volt az. "Azért mentem oda Neymarhoz, mert a fociban nem csak arra kell figyelni, hogy menjen a játék, más szempontok is vannak. Tiszteletet akartam. Nem láttam, ki ütött meg, mert a rendőrök kimentettek."

Neymar csak annyit nyilatkozott, Farias mondott neki valamit, de mivel nem tud spanyolul, ezért nem értette. A videón annyit látni, hogy befelé menet valamin vitatkoznak, aztán ott terem pár brazil, másodpercek alatt kialakul a balhé.

A péntek óta tartó tornát egyik nagy esélyes sem kezdte jól, a házigazda argentínok csak 1-1-et értek el Bolíviával, a brazilok végül 0-0-ra végeztek. Négy meccsen eddig mindössze három gól esett.