Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Kenesei Zoltán: Ártatlan vagyok

2011.07.04. 10:55
A magyarországi bundabotrány első számú hazai gyanúsítottja teljesen összeomlott, írja a Blikk.

"Ártatlan vagyok, a felrótt bűncselekményeket nem követtem el" – üzente jogi képviselőjén, dr. Zamecsnik Tamáson keresztül Kenesei. A 38 éves futballistát az Aradi utcai rendőrségi fogda egyik többszemélyes cellájában helyezték el, 30 napig marad előzetesben, ám ez hosszabbítható, ha a nyomozás érdeke úgy kívánja, írja a Blikk.

Keneseit különösen megviselte, hogy otthonát felfegyverzett kommandósok rohamozták meg, alsónadrágban volt, amikor leteperték.

"Ügyfelemnek felesége, kiskorú gyermeke, idős szülei vannak, erre nem voltak tekintettel. Arra sem, hogy testvére aktív élvonalbeli futballista. A kommandósakciót durva, eltúlzott intézkedésnek tartjuk, nem volt rá szükség, valószínűleg csak figyelemfelkeltésnek szánták" – mondta Zamecsnik.

(A rendőri akció 3:22-től látszik a videón.)

A Központi Nyomozó Főügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda kedden vette őrizetbe Kenesei Zoltánt, aki előzetes letartóztatásba került. Az ügyészek szerint nemzetközi bűnszervezet tagjaként folytatólagosan, üzletszerűen befolyásolta hazai és külföldi meccsek történéseit, ezzel csalás és gazdasági vesztegetés bűntettét követte el.

Szintén előzetesben Lázár Mátyás és Horváth Gábor, valamint négy játékvezető, Csák János, Lengyel Kolos, Mocsári Tamás és Selmeczi Krisztián.