Valér
2 °C
8 °C

A feleségétől elhidegült Tevez lép a Citytől

2011.07.05. 10:54

Úgy néz ki, az argentin válogatottal éppen a Copa Americán játszó Carlos Tevez most már tényleg otthagyja a Manchester Cityt: közleményben jelentette ki, távozni fog, méghozzá családi okok miatt. A szezonban összesen 23 gólig jutó PL-gólkirály és FA-kupa-győztes csatár már a klubelnökkel is egyeztetett.

A 27 éves játékos először januárban állt közel hozzá, hogy elhagyja Manchestert, ahol negyedik éve játszik. Évek óta honvággyal küzd, felesége és két gyereke Argentínában él, mert nem bírja elviselni az angol várost.

"A gyerekeim nélkül hihetetlenül nehéz, amit teszek, értük teszem. Közelebb kell lennem hozzájuk és több időt töltenem velük" - indokolt a közleményben Tevez, aki heti 250 ezer fontos fizetésével jelenleg a Premier League legjobban fizetett futballistája.

Azt mondja, elhidegült feleségétől, egy mediterrán országban, ahol meleg van, boldogak lehetnének együtt. Reméli, Olaszországban vagy Spanyolországban talál magának csapatot, bár konkrét ajánlata jelenleg senkitől nincs.

Egy hónappal ezelőtt a Juventus érdeklődött iránta, de ő kizárta, hogy Torinóba menjen. Valószínűleg újra meg fogják keresni.

A Real Madridnál felmerült a neve májusban, ott volt Manchester Unitedes csapattársával, Cristiano Ronaldóval játszhatna együtt, ám konkrétan innét sem keresték.

Június végén szó volt egy Eto'o - Tevez cseréről, de nem lett belőle semmi, a kameruni maradni akar az Internél. Szóba jöhet még a Milan, ami eddig nem vett sztárt, de biztosan fog.

Legvégső esetben Tevez visszatérhet Argentínába, a Boca Juniorsba, ahonnan 2004-ben a Corinthiansba szerződött. Öt éve játszik Európában, 2006-ban a West Ham, egy évvel később a Manchester United szerezte meg, majd két évre rá igazolt a városi riválishoz, ahol 65 meccsen 43 gólt rúgott.

A bajnokságban harmadik lett a ManCity, jövőre először indulhat a BL-ben.