Valér
4 °C
8 °C

Látszik, hogy nem pár forintért igazoltak le

2011.07.06. 16:06 Módosítva: 2011-07-06 16:22:32
Négy edzés és másfél nap tapasztalatai után Dzsudzsák Balázs azt mondta: nagyon jól érzi magát új csapatában, az ausztriai Bad Waltersdorfban edzőtáborozó orosz Anzsi Mahacskalában.

"Annak ellenére jól érzem magam és jó hangulatban telnek az edzések, hogy akadnak nyelvi nehézségeim, mert a keret jó része nem beszél angolul, én pedig még csak most kezdtem el ismerkedni az orosz nyelvvel" - mondta a magyar válogatott balszélsője, akinek az édesanyja orosztanár

A 24 éves játékos szerint szakmailag jó úton halad a bajnokságban negyedik helyen álló Anzsi, hogy hosszú távon élcsapattá válhasson.

Hozzátette, sokat mond az egyesület nagyra vágyó terveiről, hogy egyáltalán versenyben van az európai sztárklubok - Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Manchester City - által csábított brazil Neymarért.

Dzsudzsák érzi, az Anzsi igazi húzóembernek szerződtette."Látszik, hogy nem pár forintért igazoltak le, napi 24 órában lesik a kívánságaimat. A kényeztetés pedig kinek nem esik jól?"

Társai többsége nem labdavirtuóz, de fizikálisan nagyon erősek. A középpályán lesznek technikás csapattársai, ők a napokban csatlakoznak a kerethez. A brazil Diego Tardelli Moszkvában gyógyul, a marokkói Bousuffa térdsérüléséből pár hét múlva visszatér, Jucilei és Roberto Carlos is megérkezik a napokban. (Utóbbi többször játszott a szezonban a középpálya középére húzódva.)

Dzsudzsák elmondta, szerinte kevesebb szerepe lesz a védekezésben, főleg a támadásokra kell majd koncentrálnia. Érzése szerint változott a negatív szurkolói visszhang, és újra elismételte, nem értette az indulatos megnyilvánulásokat. Szerelme, Zimány Linda nem kísérte el Ausztriába, a jövő héten találkoznak, és együtt mennek Moszkvába.

Gadzsi Gadzsijev vezetőedző arról számolt be, hogy az Anzsi még három igazolást tervez a nyáron. Dzsudzsákot méltatandó kijelentette: posztja legkiforrottabb játékosa, már korábban meg akarták szerezni.

Dzsudzsák júniusban – körülbelül 14 millió euróért - a holland PSV Eindhoventől igazolt a dagesztáni klubhoz, amely az orosz bajnokságban 16 forduló után hét ponttal van lemaradva a listavezető CSZKA Moszkvától, hárommal a Huszti Szabolcsot foglalkoztató Zenittől és kettővel Dinamo Moszkvától.

A bajnokság július végi két rangadóján (Zenit hazai pályán, Rubin Kazany idegenben) még nem játszhat, augusztusban a Tom Tomszk ellen vethetik be először. Az már biztos, hogy 22-es lesz a mezszáma, az ukrán Szlavov lemondott róla a javára. Dzsudzsák 22 évesen igazolt a holland PSV-hez, és azóta ragaszkodik ehhez a számhoz.