Villas-Boast a BL-győzelemért vásárolták ki

2011.07.06. 10:30
A Chelsea új edzője a Portónál már beérte mesterét, bajnokságot, kupát, szuperkupát és Európa Ligát nyert. Londonban még többet várnak tőle.

Nem lesz könnyű dolga Andre Villas-Boasnak, a Chelsea szuperrekordösszegért megszerzett edzőjének, ha tartani akarja José Mourinho szintjét, amit igazából túl is kell teljesítenie. A Real Madrid portugál trénere ugyanígy a Portótól érkezett 2004-ben a Chelsea-hez, mint most egykori segítője, és első angliai szezonjában bajnokságot valamint Ligakupát nyert. A klubtulajdonos Roman Abramovics akkor ezeknek nagyon örült, de most egyértelműen a BL-re hajt.

Mourinho tanítványának annyiból lesz könnyebb dolga, hogy mestere mellett három évig dolgozott a Chelseanél, ismeri a légkört, a játékosok 80 százalékát, nyilván azonnal befogadják.

33 évesen minden idők legfiatalabb edzője a Premier League-ben, fiatalabb, mint Frank Lampard vagy Didier Drogba, de jóban van velük és John Terryvel, a Chelsea csapatkapitányával is, ami nagyon sokat számít. Ismeri őket még 2004-ből, ráadásul tökéletesen beszél angolul, mivel egyik nagymamája angol.

Mourinho 2004. júniusában BL-győztesként és portugál bajnokként érkezett Londonba. A bajnokságban a Manchester Unitedet is verték, a Ligakupából is ők ütötték ki, ráadásul Manchesterben. Az azóta kétszeres BL-győztes Mourinhónak viszont 3 szezon alatt nem jött össze a Bajnokok Ligája, a negyedik elején a tulajdonos Roman Abramovics kirúgta. Az orosz azóta is kétségbeesve üldözi a serleget, Villas-Boast valójában ezért szerződtette.

A Chelsea legközelebb 2008-ban volt a BL-címhez, akkor Avram Grant irányította Lampardékat, de a Manchester United elleni döntőn Terry elcsúszott, mellélőtte a tizenegyest, aztán Anelka is hibázott, nyert a MU.

A szintén portugál Villas-Boastól már az első szezonban BL-címet várnak, ami nem csak Mourinhónak, de Guus Hiddinknek és Carlo Ancelottinak sem jött össze a klubnál.

Persze, ha a Premier League-et hozza, biztosítja a helyét még egy szezonra, és az is hosszabb távú jövőjét ígéri, hogy 15 millió euróért vásárolták ki a Portótól: Abramovics valószínűleg jobban meg fogja becsülni, mint elődjeit.  • Hírek
  • Bankszámla