Auguszta
-3 °C
2 °C

A Fradinak, a Paksnak is tovább kell jutnia

2011.07.07. 12:35
Csütörtökön játsszák az Európa Liga-selejtező első fordulós mérkőzéseinek visszavágóit: a bajnoki ezüstérmes Paks Székesfehérváron fogadja a Santa Colomát, a Ferencváros az örmény Ulisseshez megy. Mindketten norvég ellenfelet kaphatnak a következő körben.

Mindkét magyar csapat kedvező helyzetből várja a visszavágót: a Paks Andorrában nyert 1-0-ra, a Ferencváros hazai pályán verte 3-0-ra az Ulissest.

"Biztos vagyok benne, hogy továbbjutunk, az egygólos előny bőven elegendő, mert jobb csapat vagyunk" - nyilatkozta a paksiak honlapján Vayer Gábor, az Andorrában győztes gólt szerző csatár.

Kis Károly vezetőedző szerint a céljuk az volt, hogy kettős győzelemmel jussanak tovább, ebből az első megszületett, de a visszavágóra fel kell pörögnie a csapatnak, és jobb játékkal kell túljutnia a Santa Colomán. "Biztos vagyok benne, hogy aki ellátogat Székesfehérvárra, az egy jó meccset fog látni, rohamozó paksiakkal" - mondta Kis a 20 órakor kezdődő találkozóról.

A Ferencváros kedd este indult Jerevánba, szerda hajnalban érkeztek meg, az Ulissesszel magyar idő szerint csütörtökön 16 órakor meccselnek.

"Bizonyos szempontból veszélyes az eredmény, mert a háromgólos előny birtokában előfordulhat, hogy néhányan könnyelműen veszik a játékot, nagy bajba kerülhetünk, ha például az elején emiatt kapunk egy gólt" - nyilatkozta Prukner László vezetőedző.

Ha a Paks érvényesíti a papírformát és továbblép, akkor a lett Daugava és a Tromsö párharcának győztese jön. Az első meccs ismeretében minden bizonnyal a Tromsö lesz az ellenfél, a norvég csapat múlt csütörtökön idegenben nyert 5-0-ra.

Ha a Fradi továbbjut, a következő körben vélhetően a norvég Aalesunddal találkozik majd, amely az első találkozón, hazai pályán 4-1-re győzte le a walesi Neath-et.

Mindkét magyar csapat saját közönsége előtt játszaná az első meccset. A második körben az első találkozók jövő csütörtökön, a visszavágók július 21-én lesznek. A kupagyőztes Kecskeméti TE-ERECO a 2. fordulóban kapcsolódik be a küzdelembe, ellenfele a kazah Aktobe lesz.