Mátyás
-6 °C
1 °C
Alpesi sí
Percről Percre

Messiék még gólt sem tudtak lőni

2011.07.07. 08:34
A házigazda argentinok Kolumbiát sem tudták megverni a Copa Americán, két csoportmeccs után két pontjuk van. Ezúttal a góllövés sem ment, ráadásul Falcaóéknak voltak nagyobb helyzeteik.

A Lavezzi-Messi-Tevez csatárhármassal kezdő házigazdák az első meccsen Bolíviával is ikszeltek, és megint nem mutattak semmit. A kolumbiaiaknak több és nagyobb helyzetük volt, de a Santa Fében rendezett meccsnek 0-0 lett a vége.

A 25. percben Gabriel Milito adta haza katasztrofálisan a labdát, de Moreno elbénázta, az ötös sarkáról sem tudott az üres kapuba találni.

Messi remek labdáival nem tudtak mit kezdeni csapattársai, de miután a 80. percben szabadrúgást rontott, őt is kifütyülték.

"Mivel az ellenfél tudta, hogy kell Messi ellen játszani, egyáltalán nem volt területe. Van még egy meccsünk, nyugodtnak kell lennünk, de úgy kell játszanunk, mint egy döntőben." - nyilatkozta Sergio Batista, argentin szövetségi kapitány.

Az argentinok két meccs után két ponttal állnak az A csoport második helyén, Kolumbia négy ponttal első, harmadik Bolívia, de ők eggyel kevesebbet játszottak. Hétfőn Argentína-Costa Rica, a hazaiaknak nyerniük kell, ha biztosan tovább akarnak jutni.