Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

Adebayor lemaradt a City edzőtáboráról

2011.07.08. 12:09

Emannuel Adebayort gyakorlatilag eltiltották a Manchester Citytől, állítja a Sky Sports.

A togói válogatott csatárt januárban a Realhoz került kölcsönbe, Madridban 22 mérkőzésen 8 gólt szerzett. Nyáron kell visszatérnie Manchesterbe, Adebayor szerint július 9-én, de a csapat július 8-án indul edzőtáborozni az USA-ba.

"Nagyon fáj és sértő, hogy kitiltottak, ez sokat elárul a Manchester Cityről. A világ legnagyobb és legsikeresebb klubja akar lenni, ehhez képest néhány vezető éppen az ellenkező irányba tereli a dolgokat. Ráadásul személyesen senki sem akarta megindokolni a döntést. Brian Marwood (ügyvezető igazgató) titkárságáról, egy Claire nevű hölgytől kaptam e-mailt, hogy július 9-én jelentkezzek edzésre. De beszéltem a többi játékosokkal, akik elárulták, a csapat július 8-án az Egyesült Államokba utazik. Egyértelmű, nem akarnak látni a csapat környékén. Erről senki sem tájékoztatott, Brian Marwood egy titkárnőn keresztül üzent. Úgy tudom, rajtam kívül még legalább hat labdarúgót érint az ügy."

A Manchester City 2009 nyarán vásárolta meg 5 évre Adebayort az Arsenaltól. A csatár első szezonjában alapembernek számított, a 2009-2010-es idényben 31 mérkőzésen 14 gólt szerzett, ám a 2010-es keretváltozások miatt kikerült Roberto Mancini csapatából. A 2010-2011-es szezonban januárig 12 meccsen 5 gólt lőtt.