Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Újra leégett Brazília is a Copán

2011.07.09. 23:25

Brazília a második csoportmérkőzésén is csak döntetlent ért el, Paraguayjal 2-2-t játszottak, az egy pontot is csak a 90. percben mentették meg. A két csapatnak a gólrekord összejött, a gólszegény Copa Americán négy találat még egyik meccsen sem esett.

Az első félidőben Paraguay kezdett a jobban, a széleken könnyen elmentek, a brazil védők nehezen fogták le a támadásokat. Különösen Estigarribia játszott gólveszélyesen.

Az első brazil gólhelyzetre a 19. percig kellett várni, Pato vitte rá egyedül a kapusra, de Villar jó érzékkel jött ki, és akadályozta meg a lövést. A brazilok ettől kezdve lendületbe jöttek, és átvették a játék irányítását. A 38. percben meg is szerezték a vezetést. A félpályánál labdát szereztek, majd középről, a második hullámban érkező Jadson húsz méterről laposan a jobb alsó sarokba lőtt.

A második félidőben a paraguayiak játszottak frissebben és erőszakosabban. A 54. percben Estigarribia húzta meg a bal szélen, majd laposan bekanyarította a labdát középre. Barrios nem ért hozzá,  a középen berobbanó Santa Cruz így könnyedén a kapuba lőhetett 15-ről.

Paraguay a gól után is lendületben maradt, bár Neymar a 64. percben egyenlíthetett volna. Egyedül vitte Villarra, de addig húzogatott, míg a kapus megszerezte a földön a labdát. A második paraguay-i gól is hasonlóan született mint az első, a bal oldalon elvitték a labdát, majd a határozatlan brazil védők mellett középre tették. Ott megint egy szabadon hagyott játékos érkezett, ezúttal Valdéz. A lövését még védte Julio Cesar, de azt pont visszapattant a támadóra, és róla a kapuba esett a labda.

A brazilok nem tudták visszavenni az irányítást, továbbra is Paraguay volt erőszakosabb, a vereséget azért az utolsó pillanatokban sikerült elkerülniük.

A 90. percben Fred egyenlített. Három paraguay-i védő között kapott mesteri passzot Gansótól, és a kapura fordulva a jobb alsóba lőtt a kint álló Villar mellett.

A csoport másik mérkőzésén Venezuela Gonzalez 62. percben szerzett góljával 1-0-ra verte Ecuadort. Venezuela ezzel vezet a csoportban, a két-két pontos Brazília és Paraguay előtt.